Alles over Helden Festival

 

Gelderse Helden op het grote podium

Een interview met organisator Tom Hengeveld

Op zaterdag 7 juli zal het nieuwe popfestival “Gelderpop” debuteren aan Recreatieplas Zeumeren te Voorthuizen. Volgens Tom Hengeveld (organisatie achter o.a. Helden Festival) is er al jarenlang behoefte aan een groot muziekfestival in de Gelderse Vallei.

Verdeeld over drie podia is er voor ieder wat wils tijdens Gelderpop. Naast de “Live Stage” waar de grootste popbands van dit moment optreden kunnen bezoekers los gaan bij de “Helden festival dancetent”, waar bekende Nederlandse en Gelderse DJ-helden hun kunsten vertonen. Liever lekker meezingen? In het “Meezing Café” is het de hele dag feest.

De dancetent wordt ingevuld door de organisatie Helden, die al 5 jaar lang succesvolle feesten organiseren in de Veluwehal. Bekende DJ’s zoals The PartySquad worden afgewisseld met Gelderse lokale DJ Helden. Wij spraken organisator Tom Hengeveld over zijn ambities, zijn helden en Gelderpop.

Allereerst zijn we nieuwsgierig naar de oorsprong, hoe is het concept Helden ontstaan? Tom: “Er werden eigenlijk geen feesten meer georganiseerd in Barneveld en hier moest wat aan veranderen. Ik wilde een statement maken. Barneveld was wel degelijk een plek waar zowel jong als oud publiek zat te wachten op dance feesten dus gingen we op zoek naar de lelijkste locatie in de regio om het statement nog meer kracht bij te zetten: wij gingen dit ondanks alles goed neerzetten! De kern van het concept is om lokale helden op de kaart te zetten en zo was Helden van Barneveld ontstaan!”  

Het lokale is dus de kracht van Helden festival. Maar hoe zit het met je ambities, zou Helden Festival ooit landelijk kunnen gaan? Tom: “Ja zeker! Daar zijn verschillende ideeën over geweest. Dat we bijvoorbeeld gaan touren met onze Gelderse helden. Of een grotere variant met acts als Martin Garrix en Tiësto en hen samen met lokale helden een podium bij elkaar te geven. Dit is natuurlijk ook de insteek op Gelderpop!”

Genoeg ambities! Maar hoe blijf je vernieuwen in het huidige concept? Tom: “Dat zit ‘m met name in de deco. Door elke editie een ander thema of andere aankleding te gebruiken worden de bezoekers elke keer weer omver geblazen. Ook kijken we voor elke editie samen met de artiesten wat we kunnen doen om telkens weer nieuwe en gekke acts neer te zetten.”  

Wij kunnen niet wachten tot de volgende editie! Wie zijn jouw persoonlijke helden? Tom: “Oh dat is een lastige! Dan ga ik toch voor Carl Cox. Ik ben een beetje van de oude stempel en vond hem toch altijd wel fantastisch! Maar qua muzieksmaak luister ik naar veel verschillende genres en artiesten.”

Kunnen we die diversiteit ook verwachten van de Helden dancetent op 7 juli? Tom: “Zeker! Het wordt een variatie van alle soorten dance muziek. Van disco tot dance en als afsluiter harde house. Op 7 juli wordt oude muziek in een nieuw jasje gestoken, maar wordt er ook moderne en commerciële muziek gedraaid. Zodoende horen bezoekers van alle leeftijden muziek van hun helden.”

Zin gekregen in een feestje? Er zijn nog een beperkt aantal ‘Late Bird’ tickets beschikbaar voor Gelderpop. Bestel ze direct via deze link!

Hét zomerfestival van Gelderland!